T: 503.274.2503
Sawmill

· Sawmill ·


aspen, colorado

The client sought to transform an 1980’s cedar-shingle house on a unique riverside lot at the edge of downtown Aspen into a seven-bedroom, 17,000 square foot estate. Particularly important in this project was the need to convert a structure that lacked flow and space into a home that would welcome friends and family possibly numbering into the dozens at one time. JS Design was intimately involved from the very beginning of the re-architecture of the core structure and the addition of a freestanding pool house and caretaker unit. Engaging throughout the entire design process in this manner allowed the client to enjoy unique design accomplishments such as the barrel-vaulted ceiling with integrated skylight cupola in the living room and the edgy Italian style external stone façade using materials local to the Colorado area.


view more images